BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 16 October 2009

SiaPa KiTa..?

~Bismillahi awwalul akhir..~


Salam semua..

Hari ni dah last raye, mesti ada yg dok wat open house lagi kan.. sila..sila.. smoga majlis kalian diberkati :)


Actually hari ni nk ajak tinjau dlm diri.. saaaaape kita..

sound serius?? hikhik xde ar.. juz suka2..



Mula2 kena pilih, dalam 3 bentuk di bawah, mane yang kalian paling suka..
pilih dulu taw, baru tgok jawapan.. :p



1) bentuk bulat

2) bentuk empat segi

3) bentuk tiga segi

bayangkan sendiri ye.. cam xnak letak pic je kali ni.. hihi sowi..

okeyyyyyy... dah pilih dah?

jom tgok jwpn..

1) kalau anda lebih cenderung memilih bentuk BULAT, di bawah adalah kriteria2 diri anda :

- kaki sembang @ merapu

- mementingkan keharmonian

-serba boleh

- boleh bertolak ansur

-suka bergaul dengan orang lain

-hubungan peribadi yang baik dan mesra

- mudah memahami orang lain

-bersikap positif

- romantis

- bekerjasama

- seorang yang seni

- setia

- cara berkomunikasi yang baik


2) Pada mereka yang telah memilih bentuk empat segi... anda adalah..

-seorang yang logikal

- bersifat objektif

- mengutamakan fakta dan fokus kepada maklumat terperinci (seuai sbg seorg student)

- tidak mudah percaya pada khabar angin

- mementingkan keadilan dan saksama

- mengutamakan peraturan dan panduan

- boleh dipercayai dan sesuwaii jadi bendahari

- sistematik

- bertanggungjawab keibubapaan

- terikat kepada tradisi dan adat resam.


3) And kalau pilih bentuk tiga segi pulak, kajian menunjukkan sesorang tu seperti berikut ;

- mempunyai arah tuju yang jelas

- berwawasan

-bercita-cita tinggi

- rajin dan bersungguh dalam kerja

- sifat ingin tahu yang tinggi

- rajin berfikir

- suka berfikir berdasarkan teori dan falsafah

- suka bersendiri

- boleh berdikari

-sanggup tinggal kawan demi matlamat

- sabar dan kompleks


Ni ler antara ilmu yang dikutip dlm kursus tempoh hari..

so, kalian rasa kena tak pada diri kalian?

diingatkan, semua ni bukanlah 100% melambangkan diri kita.. maybe dalam 60-70% jer..

jgn taksub sgt k..

Daku yang mane? hihi rahsia bleh?

K la.. k la, daku telah memilih bentuk segi 4. Ada banyak jugak la yang sangkut.. keh keh..

Yang pasti, semua manusia tu tak sempurna. Masing2 ada kelebihan dan kelemahan tersendiri..

K teman2.. jaga diri hiasi peribadi..

~ Salam ~

p/s : Jadikan hari ini lebih baik dari semalam kerana sesungguhnya Allah suka pada hamba-hambaNya yang berubah kepada LEBIH BAIK..

9 comments:

ZARA 札拉 said...

hehehe~

dah pilih~

senyap2~

senyum sorang2~

hehehe~

=)

BTW, ni cuma suggestion, buat lah pop-out window~ senang mahu comment~

CIK IZ'S said...

zara

yang mana la agaknye ek..
hehe..

nway,gud sggetion..
thanx ya! :p

{lumut} said...

salam iz.
adeh jgn paggil aku akak weh.xkene je bunyi nye...
aku terharu ni weh.tp jgn la siap ckp plis2 sume..sebak ati ni..huhu..
memang berat hati ku..
namun aku tepksa..jgn isaw iz.
aku akan slalu skodeng kornag..cayelah aku sntiasa ade...

papehal email aku.mane tau nnt nak jmput pape ke..hehe

wa xde fb..
ym je ade..
ko add la..nnt aku leh lempang ko kalo ko nakal2.hehe..

CIK IZ'S said...

hehe...
daku bajet muda eh..
orait lumut..
nice to know you! :)

syahbandar87 said...

hehe..ada jg betulnye..tp bila sy bce yg selain dr pilihan sy pun bnyk jgk betul nye..so cane tu.hehehehe
:)

anak laut said...

salam....

wow...entri yg menarik..
:))

tq singgah anaklaut

Uruchimaru @ kf said...

hehehe...emm tahu sudah..kebrgkalian itu 5/10..btw gwe pun segiempat jgk..ler

CIK IZ'S said...

to syahbandar89,

terkena kew? hihi.. kajian jer ni, bukan 100% tepat pd diri kita ...

yg pasti, semua org ada kelebihan tersendiri.. :)

CIK IZ'S said...

to anak laut..

kongsi ilmu.. hope, ada manfaatnye :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin