BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 19 October 2009

...mOgA iLmU, imAn dAn aMaL meNiNGkat seiRinG uSia iNi..




~Bismillahi awwalul akhir..~


salam semua..

sehat ker..

harap baik2 jer ye..

eceehh, mcm tulis surat la pulak, pastu bajet mcm confirm ada org baca..

hehe.. xpela, daku gak yg akan baca balik..

so, doa 'harap baik2 jer' tu balik kat daku la..
:p


hurmm... dah 2 hari x update..

hish.. nak kata cbuk sgt, xpun..

saje 'menyibukkan' diri ade la...


Sebenarnya, setiap kali bulan oktober pasti daku mengharapkan sesuatu yg lain berlaku..

yang manis2 dan yang pasti jadi memori indah dlm hidup..



Dan tahun ini, perasaan tu tetap ada.. malah menggunung tinggi dari tahun2 sebelum ni..




-----------------------------------------------------------------




3.00 pagi (18 okt. 2009)


Daku terbangun dari tido.

xtau la, mcm ada yang kejutkan..



Tengok pada skrin fon. ada 3 mesej dari shbt yang mengingati :




ICA : " Happy Birthday!"


masa dihantar jam 12:20 a.m.



maaf kawan, daku dah tdo time tu.. xdpt rply cepat.. tapi daku mesti akan ckp, "syukran jazilan ya ukhti!"



Msj ke dua dari FARIZ : "Hepi Besday!"

masa dihantar : 12:26 a.m.



tak sangka hang ingat.. hihi. syukran gak...



Msj ke tiga dari shbt yg x penah mis utk wish every year..


JAJA : "Kek baru siap bakar, khas utk besday ko, hepi besday"


Thanx jaja...shbt yg xpenah sakiti daku.. :)


..TAPI..


Tak lame lepas tu daku tumpahkan airmata!


kenapa????



............................keliru................................


Tersedu2 daku melayan perasaan.. sungguh, xdpt nak kawal.. daku menangis sepuasnya.. rasanya biarlah daku dgn Yang Esa je yang tau penyebabnya..
daku xmampu utk berkongsi tentang itu..


stgah jam lepas tu, daku lega.... legaaaa sgt!


mcm baru keluar dari sebuah gua yang gelap dan penuh lumpur..


Ya Allah...... Maha Suci Allah yang Maha Memberi dan Maha Menghendaki...


Pagi tu daku kena keluar awal utk ke kolej..ada urusan perlu diselesaikan.. Dan Hadiah harijadi daku tahun ni adalah result exam. Alhamdulillah.. daku boleh tersenyum walaupun x capai ape yang daku targetkan..




Bersalam dgn kwn2 yang dah sebulan x jumpe, ( cuti sem kali ni lame sebab cuti raye skali, best!) daku dihadiahkan ucpn hari lahir dan beberapa doa yg tulus keluar dari bibir mereka.. terima kasih kalian..



Gembira bila baca msj2 dari yang sudi ingat daku..




Dari KAK AZAH : "Selamat menyambut ulangtahun yang ke-23.. semoga diberkati Allah & ceria2 selalu.."




Dari SARAH : "Salam, moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki..moga berjaya dunia akhirat..moga tercapai sgala impian dan harapan..."




Dari saudara merangkap shbt yang berada jauh di Johor sane , ITA : " Happy befday yg ke 23 to my friend..moge panjang umur n dimurahkan rezeki slalu.. amiinnn.."




Dari KAK FIZA : " Sempena hari lahirmu yg istimewa ini, harapan dan doaku semoga kebahagiaan & kesejahteraan akan tetap menjadi milikmu.. Terimalah ucapan selamat sejahtera, semoga panjang umur & dimurahkan rezeki. salam tulus ikhlas.. "




And dari shbt yang bnyak luangkan msa sad n hepy bersama daku, SABRINA :


" hapy bufday ea cyg..hope wat u wish wil come true n pnjg umo serta dimurahkan rezekimu.. jgn sedih2 tau..if ada ape2 prob juz cari je aku k.. aku owez (always) di sisimu.."






Dari SYAZNY, NORA, KANITA, AYU dan semua2 lah yang mendoakan, syukran jazilan.. doa2 kalian akan sampai semula pada kalian.. insya-Allah.. Dan yang terakhir bagi ucpn pada tarikh 18 okt tu adalah seseorg yang daku hormat dan xpenah lupa walau sehari selama ni..
" Slamat hari lahir yang ke 23.. Smoga awak berjaya dlm hdup awak.."
Ringkas tapi bermakna padaku..kalau tahun2 lepas dia akan jadi org pertama tp atas sbb2 yg mungkin x dpt dielakkan, daku tetap bersyukur and gembira bila dia masih sudi ucap selamat walaupun daku yang mintak.. hikhik.. thanx semua..




Nape daku nak kena cerita semua ni... nak riak? nk ckp 'bngganya ada org ingat besday kite!'???




Terpulang..... ape pun tanggapan yang timbul, daku x ambil pusing...



Yang daku tau, niat daku hanya satu..
DAKU HARGAI SEGALA UCAPAN DAN DOA KALIAN SEMPENA HARI INI..





Kalaupun terdelete dlm fon, at least daku boleh baca balik kt page ni.. and dah tentu waktu tu perasaan daku akan bertmbah utk menghargai shbt2 daku.. daku masih simpan satu dua msj besday tahun2 lepas.. nak simpan semua x ckup ruang dlm fon murah daku tu.. so, ni la alternatif daku.. maaf kalau kalian rasa "tak sesuwaaaiii laa" cara daku ni..
daku insan biasa yang ada hati utk berkongsi rasa.. peaceeee.... (^_^)

.........And.....

MAK, izan sgt bhagia bila emak cium lame2.. and adik yang ada di penang, thanx for lovely card.. love u all!!

Apapun, pada-Nya jua ku panjatkan rasa syukur yang tidak terhingga kerana diberi kesempatan bernafas sehingga ke hari ini..


Dari hati ke hati :

"Izan, tetapkan iman, teguhkan jiwa, kuatkan semangat, cekalkan hati...
Moga kehidupan diberkati, impian terlaksana, bertemu kekasih yang hakiki dalam keadaan yang diredhai.. amiinn.."



p/s : Andai ada bait2 entry kali ini tidak menyenangkn mane2 pihak, sungguh itu bukan niatku.. Daku hanya mencari sedikit ruang berkongsi kisah hidup yang pastinya akan menjadi kenangan..


~ SaLam UkhWah ~

3 comments:

selipar besi said...

kalau ade org x puas ati ngan entry lu..bia je..papepon..epi besday adek manis..smoga peningkatan umur selari dengan peningkatan amal.even aku pon x follow gak quote tuh.=p

ZARA 札拉 said...

alahai~

takpe2~

yg penting hidup kamu berseri lagi~

arnamee said...

Salam.

alolo.senyum syg.epi belated bday taw;p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin