BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 6 January 2010

..hari itu pasti akan muncul.. DIA akan tentukan yang terbaik untukmu..senyumm okeyy :)

~Bismillahi awwalul akhir ~


Dugaan itu kan rencah hidup..
Berpusing, seiring dengan nikmat..
Andai hari ini terjatuh,
Bangunlah dengan rasa syukur.
Pasti senyum.


Khilaf jangan selalu dikenang,
Tanpa berusaha tidak mengulang..
Biar ia berlalu,
Dan mohonlah ampun dari-Nya.
DIA Maha Luas Ampunannya.
Senyumlah..


Diizinkan singgah sementara di sini..
Bukan tanpa sebarang tujuan..
Malah beserta 'pangkat'..
..Khalifah Allah..
Iringlah hidupmu dengan takwa..
Ikhlaskan setiap langkah..
Bawa hati pada Tuhan..
Pasti mampu tersenyum..
Yang pasti, kita sama sahaja.




~Ini untukmu,sahabat..moga sampai ke hati.~



~~~~~~~~~~~~~~~~(^_^)~~~~~~~~~~~~~~~~



~ Salam semua ~



..Selamat pagi..!

Awal ok cik iz on blog pagi nih.. 6.50 a.m.!
hihi, dah 2 hari wat tak taw je ngn diari ni (diary ker?). so, sajelah jenguk pagi2 ni..

Hari ni dah masuk hari ke-4 cik iz kerja lepas dekat 2 bulan cuti. Tahun ni kan, (mula daahh.. ;p) cik iz rasa semangat lain mcm. pasal ape ek? nak kata berdepan dgn student baru, x jugak, nak kata naik pangkat, pon xde.. pasal gaji naik (??), xde pon dengar sgt.. hurmm..xkesah lah, janji cik iz boleh buat yang lebih baik dari tahun lepas.. x gitu? y not juz say ' alhamdulillah.. :)' muah!


..oowwhh..
Alangkah sunyinye tinggal di rumah. daripada 9 ahli, skrg tinggal bertiga je..-cik iz, mak and ayah.- yang lain dah terbang bawak haluan masing2.. :( tapi, ok jugak! sbaaab, ape cik iz nak skrg ni, lebih senang nak dpt kot.. hihihi rasa cm anak bongsu poon ada.. ( ela, adik, jgn jeles ok! sape soh korg gi blaja jauh-jauh! :p) hihi, mungkin, skrg ni time cik iz yang dok dekat dgn mak n ayah, sok lusa sape tau kan.. roda sentiasa berpusing.. apepun, hope yang terbaik untuk keluarga ni..
kena ikhtiar, selebihnya serah pada Yang Maha Memberi.. x gitu? :-)



Kalau baca takat ni, tajuk entri ni mcm xde kena mengena dgn story yg cik merapu kat atas kan?
hihi sowi....

Actually camni, cik iz tertanya-tanya dgn problem shbt cik iz yang sorg ni.. dia terlepas ckp yg dia rasa sgt teruk dgn kehidupan dia skrg.. cik iz dah kenal dia lama. susah nak tgok dia murung. ceria jer. tapi bila dia bg msj mcm tu, cik iz rasa cik iz kena wat something. memandangkan same jantina, so rasanya lagi mudah cik iz nak wat dia ok ckit.. ecehh..hebat ke cik iz ni nak setle problem org? xla..cik iz cuma rasa terpanggil utk kongsi sesuatu ngn shbt ni.. xkn nak tgok shbt kita dok berteleku sorg2 kan.. mungkin ni time dia, time kita sape tau.. roda kan sentiasa berpusing :)


Sejak ambik subjek 'psikologi dan kaunseling' ni, cik iz rasa lebih berperasaan. cik iz ngaku, dulu sbelum smbung study, cik rasa xmatang dlm buat sesuatu kputusan.. kalau ingat2 balik, malu sendiri.. hihihi! tapi skrg xla rasa dah bagus sgt, juz rasa ada la perubahan ckit :p hope pasni ada bnyak lagi perubahan positif..


ok..ok.. berbalik pada shbt cik iz tadi.. haaa.. rasanya cik iz kena duduk semeja ngan dia, kalau sekerusi tu boleh muat dua org pon, lagi ok. dia pon dah deal nak jumpe cik iz mnggu ni. so, tgokla nnti.. hope, nnti dia ceria balik! cik iz syg dia ok..! cik iz rasa xperlu la bgtau sape and kalau ada kwn2 yg teka pun mungkin xkena sbb ramai yang cik iz anggap sahabat :) hehehe..


~okeeyy~


Hope masih ada yang sudi mendoakan walau saling tidak mengenali. Sebab saling mendoakan itu kan satu sedekah yang paling mudah antara kita.. :)

..cik iz sayang semua! salam ukhwah..


~ Renungan bersama ~


" Perkataan yang baik dan pemberian maaf lebih baik dari sedekah yang diiringi dengan sesuatu yang menyakitkan ( perasaan penerima). Alah Maha Kaya lagi Maha Penyantun."


-Surah Al-Baqarah : 263

5 comments:

Uruchimaru @ kf said...

terima kasih cik iz's..kf dpt sstu dri sini!

seroja jingga said...

salam cik iz..

selamat bekerjalah ye..akak sedang bercuti cuti :)

CIK IZ'S said...

kf : sila ambil ape yg berfaedah kf.. moga berguna buatmu :)

CIK IZ'S said...

kak lin : tq kak.. hug..:)

||alis|| said...

salamm..
cik iz... balqis nih sapa? anak sedara? kiutnyer alahai...wawawa...

apa2 pon, tiap manusia perlu ada motivasi, kan? kalau takde, hilanglah daya penggerak. cam kawan cik iz tuh.. kena ada motivator, cam cik iz, yg sentiasa ada disisi kawan tuh..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin