BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 19 September 2009

Aktiviti sebelum raya





( gambar hiasan semata-mata, tidak ada kene mengena dngn entry kali ni pun)


Macam tak caya jer..xpenah plak sebelum ni berjalan sampai cmni.. hari tu kawan baik daku memang dah ajak plan g jln2 kat Kl. kot2 la ader yang berkenan nak beli utk raye..
Hari jumaat tu keluar umah dalam pkul 9.00 pagi.. Dalam perjalanan jumpe ngn kawan and tetibe dia bg kuih raye dua bekas..( mekaseh yer). Parking kete kat tmpat komuter je coz malas nak drive g kL, sure jln jem. Jumpe ida kat sogo and jalan punye jalan, dah dekat pkul 3.. ada la ckit2 brg yang dibeli.. balik tu g Selayang plak coz sepupu ajak tdo umah dia hari tu.. bebuka kat umah dia jer.. mlmnye ktorg g jln tar.. punyelah payah nak cari parking, naseb baik bukan daku yang drive.. hehe

Time kat jalan Tar tu mcm2 kerenah manusia yang daku dapat tengok.. ada satu gerai tu, peniaganye lelaki tapi dorang jual baju kurung. taw tak ape taktik dorang nak tarik perhatian? dorang pakai baju kurung siap scarf pastu berdiri atas kerusi dok panggil2 customer.. sekali pandang cam pompuan, tapi tengok semacam jer...tgok kali kedua baru pasan dorang tu sume lelaki.. semua yang lalu dpan gerai dorang xde yang x gelak.. ada yang terbahak2 lagi tngok gelagat dorang... tu la kes yang paling daku ingat time shopping mlm tu..

Sedar tak sedar, mlm tu kami balik pkul 3 pagi.. hish! nape la ngn daku tahun ni, mcm2 benda yang daku xpenah buat sebelum ni, tapi tahun ni daku buat plak..nape yer....hurrmmm.. muhasabah diri izan..something wrong with youuu...

Balik jer umah dah x ingat aper..nyenyak sgt tdooo...
penat sgt sehari suntuk berjalan.. izan, jgn wat lagi k... carilah menda2 berfaedah ckit nak wat..

( Ya Allah, peliharalah kami dari perbuatan yang sia-sia..amiinn)

Sekian, ntah pape yang daku merepek utk post kali ni..
sorry semua.. daku xtau nak citer ape, cuma nak kongsi ape yg daku rasa lain je..


..Salam...




3 comments:

bellar0ssa said...

huhu.shopping di jalan TAR best x? saye xde p0n nk soping2.hanye tggu parcel sampai dr msia.hehe...selamat hari raye!!!!

khalifah allah said...

best sebab bnyak pilihan.. hurmm..kite ada bhagian masing2, awak merasa beraya di perantauan taw.. hihi slm raye bellarossa..

bellar0ssa said...

huhu selamat hari raye izan!! call me intan saje ye.. maaf zahir batin..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin