BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 7 July 2009

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Hye sume.. thanx sudi singgah. actually baru nak blaja wat blog, so.. kalau rasa x menarik, korang bleh la tinggalkan ape2 pesanan dan khidmat yang bernas.. di terima.. :)


sebenarnye, cite pertama nak share ngn korang yg sudi menyinggah ialah ( tetibe skema :p)

"NAPE TETIBE NAK WAT BLOG"

1) sebab baru je abes final exam semalam (03 mei 2009)

*rasa lega and lapang selapang-lapangnye! mane taknye.. dah la short sem. blaja 8 jam sehari, 2 kali seminggu. ana wat part time study. so isnin sampai jumaat ana keje. Di pendekkan cite, kebetulan minggu nak pekse, tempat keje ana wat motivasi. so ana kena la join sampai hari jumaat. habis dalam pukul 1 petang tu. dari hari jumaat tu la baru berpeluang study betul2 coz hari2 lain sibuk ngan hal keje. nak muntah rasanya baca buku.. habis satu paper, lega la ckit. bila nak mengadap paper satu lagi, otak rasa senak kembali.. and bila abes semua paper, baru la rasa berpijak di bumi yang nyata. kalau x rasa cam melayang2 je.. ngeee..

2) sebab daku tengok kengkawan daku rata-rata ada blog.

*bile tengok blog kengkawan cam best jer.. ana terfikir, kengkadang kalau share hidup @ luahkan masalah kat orang kan boleh ringankan beban kat kepala. x kesahlah dengan ape cara sekalipun kan.. ( anggap korang sume setuju je ape daku cakap ni. hehehe..)
x semestinya cite hidup duka jer.. boleh gak cite yang suke.. at least kita akan rasa kita x keseorangan kat dunia ni :)

3) sebab ana memang suka buat benda baru dalam hidup

* bayangkanlah, dulu mane ada sume ni kan.. kalau ada pun x la glemer.. ana x rasa abang aku yang dah masuk 35 tahun, time dia study dulu dia ada wat blog. hehe.. zaman sekarang je sape2 pun dah boleh wat blog.. kalau dulu, bila abang daku ajar guna komputer kat umah (ana umor 11 tahun kot time tu), ana rasa komputer ni xde yang special pun. menatang ape ntah.. tapi sekarang, ngan kompter la ana bleh blaja bnyak benda termasuk la wat blog ni haa... hehe..

4) sebab ana rasa nak buat la! hehe..

* :p memang nak buat dari bulan2 lepas lagi. tapi memandangkan masa x mengizinkan, tergendala la plan ana ni..so skrang, ana dah buat blog! hehe.. thanx again coz sudi singgah.. kalau nak komen ape2 , silalah.... :)

2 comments:

arnamee said...

Salam izan^^

selamat berblog..

p/s:pape nk tnye, anem ley tlg ni;p
.. anyway syukran ea sudi jadi follower;p

may ALLAH bless you, sweetie:)

khalifah allah said...

thanx anem..
may Allah bless us :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin