BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 13 April 2010

kalau xsabar.....

~Bismillahi awwalul akhir~

~ Salam semua ~







Rosak 9 kereta guru
Oleh Amir Abd Hamid dan Muhammad Apendy Issahakam@hmetro.com.my2010/04/14



PETALING JAYA: Marah kerana dihukum atas kesalahan disiplin, sekumpulan pelajar tingkatan dua sebuah sekolah menengah di Petaling Jaya Selatan boleh diibaratkan ‘setan kecil’ apabila sanggup merosakkan sembilan kereta guru dengan menyimbah cat kuning dan putih, petang kelmarin.Mereka juga bertindak ganas apabila memecahkan cermin belakang sebuah kereta Perodua Myvi milik guru...


~~~
Camne ni..
kesian la kat guru-guru.. kalau ikut news ni, cikgu tu denda sbb masalah disiplin. so, taw tak tu bukti cikgu tu syg kat student dia..dia denda sbb dia xmo student dia terus hanyut ngn masalah sosial. kalau x, cikgu tu xkan wat ape2.. wahai student, jgn ikut sgt darah muda, memang hdup hanya sekali, tapi jgn pakai prinsip 'sebab hdup sekali, kenala enjoy!'. tapi gunala prinsip yang lebih kurang cmni ;' hidup hanya sekali, so berhati2' :p..



~untuk saya dan semua : jaga diri, hiasi peribadi~




p/s : tak sempat nak berceloteh pnjg2, nak pegi keje dah ;p

3 comments:

sI tEDI said...

dugaan seorang guru untuk mendidik anak bangsa!

sekamar rindu said...

salam...cik iz,

pengalaman yg berlaku dlam entri ini memang pernah berlaku pda saya pun..

sangat sedih..banyak wang kena ganti untuk baiki

CIK IZ said...

to tedi : taw xpe.. tapi menjadi seorang guru adalah 'membahagiakan'. :)

to sr : ye? hm.. moga mereka diberi petunjuk..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin